Saskia speelt…

Pianiste Saskia Lankhoorn studeerde bij Naum Grubert en volgde lessen bij Rudolf Jansen. Zij concentreert zich voornamelijk op de hedendaagse muziek – onder meer als vaste pianiste van Ensemble Klang. Zij werkte samen met Kate Moore en regisseur Matthias Mooij in het muziektheaterwerk ‘De Stad’. Van deze productie zijn de pianowerken samengevoegd in de suite ‘Music out of the City’. Dit is ook tevens de titel van haar nieuwe soloprogramma. Ook speelt ze regelmatig klassieke kamermuziek, o.a. samen met Mijke Sekhuis, Claire Bleumer en Amber Docters van Leeuwen. Saskia won in ’98 de landelijke finale van het prinses Christina Councours. In 2006 won zij samen met Mijke Sekhuis de MCM Masterclass, de Grachtenfestival Publieksprijs, de Persprijs en een concert in het Paleis het Loo tijdens de 58e Vriendenkrans concours van het Concertgebouw en het Concertgebouw Orkest.

Hieronder twee luistervoorbeelden te discussie.

Sensetive Spot (K.Moore)
- Melodrama (K.Moore)

Lees ook:Daria van den Bercken
Lees ook:Ralph van Raat
Lees ook:Claudia Rumondor
Lees ook:Janine Jansen
Lees ook:"In Nederland deelt men alles in hokjes en vakjes."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.