Toonzetters Prijs voor Robin de Raaff

AMSTERDAM – De Nederlandse componist Robin de Raaff (1968) heeft zondagavond de Buma Toonzetters Prijs van 10 duizend euro gekregen voor zijn Vioolconcert. Een internationale vakjury onder voorzitterschap van Lucas Vis kwalificeerde het als beste Nederlandse compositie van 2008.


De prijs werd uitgereikt in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam tijdens de tweede editie van Toonzetters, een festival voor hedendaags gecomponeerde muziek, georganiseerd door Buma Cultuur, het Muziekgebouw aan ’t IJ en Muziek Centrum Nederland.

De jury roemt het werk om zijn ‘grote virtuositeit’ en noemt het ‘zeer expressief en rijk van klank’.

Lees ook:Toonzetters live op Radio 4
Lees ook:Robin de Raaff
Lees ook:Claudia Rumondor
Lees ook:Prijzen voor avontuurlijk programmeren
Lees ook:Ralph van Raat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.