Martijn Padding

Martijn Padding

Martijn Padding (24 april 1956, Amsterdam) studeerde piano bij  Fania Chapiro, muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht en compositie bij Louis Andriessen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Gedurende enige jaren was hij balletbegeleider bij de Nationale Balletacademie en bij verschillende moderne dansgezelschappen zoals Krisztina de Châtel, Beppie Blankert en Bianca van Dillen. Hij was ‘composer in residence’ bij ensemble LOOS. Ook heeft hij verschillende radioproducties gedaan waaronder een serie portretten van de componisten Alvin Lucier, Robert Ashley, Luc Ferrari en Frederic Rzewsky. Padding is docent compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en voorzitter van de componistenbond C’96.

Zijn oeuvre omvat werken voor een solo-instrument tot composities voor groot orkest en muziektheater: Ritorno (1988) voor saxofoonkwartet, Blend (1992) voor piano, Nicht eilen, nicht schleppen (1993) voor zangstem met ensemble, Scharf abreissen (1995) voor groot symfonieorkest en de opera TATTOOED TONGUES, op een libretto van Friso Haverkamp (Warsaw Autumn Festival in 2001 en St. Petersburg in 2003). In 2006 ging zijn pianoconcert Unequal Parts in première met Gerard Bouwhuis en het Asko ensemble.
In 1993 kreeg hij de Aanmoedigingsprijs van het Amsterdams Fonds voor de Kunst voor 20 to 21 (voor 2 cello’s) en Blend, een pianosolo geïnspireerd door Thelonious Monk.

Verder lezen:
De site van de componist: www.martijnpadding.nl
Nederlands werk eerste op Rostrum Concours

Lees ook:Peter Adriaansz
Lees ook:Mayke Nas
Lees ook:Vanessa Lann
Lees ook:Nederlands werk eerste op Rostrum concours
Lees ook:Peter Adriaansz' Jukebox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.