Claudia Rumondor

Claudia Rumondor (Zaandam, 9 mei 1983) is een Nederlands componist van Indonesische afkomst. Ze studeerde compositie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Daan Manneke, Wim Henderickx en Theo Loevendie. Daarnaast had zij harplessen van Anke Bottema, Gertru Pasveer en Alexandre Bonnet.

Claudia studeerde als eerste componist aan het CvA met een lesbevoegdheid in compositie af. Met behulp van een beurs via het Top Talentenprogramma kon zij haar onderzoek naar compositiemethodiek in de masterfase voortzetten. De thesis die hieruit resulteerde, werd zeer positief ontvangen. Momenteel geeft Claudia les aan een aantal jonge, talentvolle compositiestudenten.

Claudia’s composities wonnen verschillende prijzen, waaronder een eerste prijs tijdens het Prinses Christina Concours en de Henriëtte Bosmansprijs 2008 (publieksprijs). In 2004 werd ze met een orkestwerk geselecteerd voor de finale van het Project Jonge Componisten. Een deel van haar composities is uitgegeven door Muziek Centrum Nederland (Donemus). Haar werk werd o.a. uitgevoerd door het Aurelia Saxofoonkwartet, Holland Symfonia, het Nieuw Ensemble, Nieuw Trombone Collectief en het Nederlands Blazers Ensemble.

Aan de Universiteit van Amsterdam studeerde Claudia af in Media en Cultuur (filmstudies), en Musicologie. Daarnaast is zij secretaris en medeoprichter van de Stichting Jan Rokus van Roosendael. In 2008 was zij tevens aan het CvA verbonden als coördinator Artist in Residence van Bart Schneemann. In haar vrije tijd schrijft Claudia graag gedichten, waarvan sommige werden genomineerd voor of bekroond met prijzen.

Lees ook:Radio 4 Jong Talent: Claudia
Lees ook:Rozalie Hirs
Lees ook:Vanessa Lann
Lees ook:Martijn Padding
Lees ook:Peter Adriaansz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.