Lorre Lynn Trytten

Lorre Lynn Trytten schreef haar eerste liedje al op driejarige leeftijd. Ze weet niet beter dan dat er voortdurend muziek in haar hoofd rondzingt. Later studeerde ze compositie op het Utrechts Conservatorium.

Van liedjes voor haar bluegrass band, Dr. Broccoli, tot werken voor symfonieorkest, bestrijken de composities van Lorre het hele scala van haar muzikale ervaring. Ze heeft veel muziek geschreven voor strijkers; solo stukken, duo’s, trio’s, kwartetten, piano kwintetten. Ook heeft zij strijkersarrangementen gemaakt voor popartiesten zoals Marco Borsato. Voor Flairck en het Willem Breuker Kollektief heeft ze muziek geschreven en gearrangeerd. Tenslotte heeft ze in opdracht geschreven voor saxofoonkwartet, blaaskwintet, accordeonensemble, gemengd koor, kamer- en symfonieorkest.


Lorre is niet iemand die zich in een ivoren torentje plaatst. Ze overlegt met de muzikanten die haar stukken uitvoeren; probeert aanwezig te zijn op repetities; en wil graag leren door samenwerking. Naar haar idee zorgt deze werkmethode voor een goede band tussen componist en muzikant en kan de uiteindelijke kwaliteit van de uitvoering er alleen maar beter van worden.

Lees ook:Recensie Zoroaster
Lees ook:Свiтлана Азарова
Lees ook:Hoed, waar ben je mee bezig?!
Lees ook:Martijn Padding
Lees ook:Michel van der Aa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.