Muziek, dans en nieuwe media

Onlangs startte DanceTheaterWorkshop- “one of America’s preeminent performing arts institutions” - een nieuw cross-mediaal project. Via Twitter kunnen componisten en/of choreografen een (dans-)beweging doorgeven. Alles wordt met behulp van een computer random gemixt en vervolgens uitgevoerd door Jillian Sweeney (danser bij DuhonDance). Veel danskenners zijn enthousiast over de zo ontstane choreografieën, ze noemen het verfrissend en menen dat de samenhangt als vanzelf ontstaat door de volgorde van de bewegingen.

Is het idee kunst? De uitkomst? Is het meer een ludieke actie dan serieus? Hieronder drie filmpjes ter discussie.

Lees ook:Twitterdans (vervolg)
Lees ook:In de lucht!
Lees ook:Componist van de Week
Lees ook:Saskia speelt…
Lees ook:Ralph van Raat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.