Toonzetters live op Radio 4

Zondagavond 30 augustus 2009 wordt vanuit Muziekgebouw aan ’t IJ het slotconcert van Toonzetters live op Radio 4 uitgezonden. Tijdens het slotconcert worden werken van de drie overgebleven genomineerde componisten uitgevoerd: Edward Top, Einar Torfi Einarsson en Robin de Raaff. Zij maken kans op de Buma Toonzetters Prijs, een geldbedrag van € 10.000.

De Buma Toonzetters Prijs wordt, door een internationale vakjury onder leiding van Lucas Vis, na afloop van het slotconcert toegekend aan de componist van de beste Nederlandse compositie van 2008. De prijs wordt uitgereikt door de directeur van Buma Cultuur, Frank Helmink.
De NPS zendt het slotconcert en aansluitend de prijsuitreiking uit op zondagavond 30 augustus van 20:00 uur tot 23:00 uur. Tijdens de uitzending zullen ook opnames van andere werken te horen zijn. Op zaterdag 29 augustus zal het programma Viertakt op Radio 4 tussen 18:00 uur en 19:00 uur een vooruitblik geven op Toonzetters, met onder andere interviews met de genomineerden.

Programma Toonzetters
Toonzetters is een tweedaags evenement voor en van de componist en uitvoerende in de hedendaags gecomponeerde muziek. Op zaterdag 29 en zondag 30 augustus 2009 worden, naast de drie overgebleven genomineerde componisten, werken ten gehore gebracht van Klas Torstensson, Hanna Kulenty, Martijn Padding, Roderik de Man, Wilbert Bulsink, Peter Adriaansz en Rozalie Hirs. De werken worden uitgevoerd door Charlotte Riedijk, Ellen Corver, Peter Brunt, Larissa Groeneveld, Rubens Kwartet, Orkest de Ereprijs, Dirk Luijmes, Nieuw Ensemble o.l.v. Micha Hamel, Ensemble Klang, Asko|Schönberg o.l.v. Clark Rundell en VocaalLAB Nederland.

Toonzetters wordt georganiseerd door Buma Cultuur, het Muziekgebouw aan ’t IJ en Muziek Centrum Nederland en is gratis toegankelijk voor publiek. Voor meer informatie: www.toonzetters.nl

Lees ook:Toonzetters Prijs voor Robin de Raaff
Lees ook:Hollandse Russen op Grachtenfestival
Lees ook:Jan van Vlijmen
Lees ook:Strijkorkest Zoroaster
Lees ook:Oliver Knussen: composer in residence NJO Muziekzomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.