Categorie: "dans"

Twitterdans (vervolg)

Jillian SweeneyNog een toevoeging aan de discussie ‘Muziek, dans en nieuwe media‘ : Twitterfilmpje nummer heel erg veel. Even opfrissen:

DanceTheaterWorkshop“one of America’s preeminent performing arts institutions” - begon dit cross-mediale project, waarbij componisten en/of choreografen via Twitter een (dans-)beweging doorgeven. Alles wordt met behulp van een computer random gemixt en vervolgens uitgevoerd door Jillian Sweeney (danser bij DuhonDance). Veel danskenners zijn enthousiast over de zo ontstane choreografieën, ze noemen het verfrissend en menen dat de samenhangt als vanzelf ontstaat door de volgorde van de bewegingen.

Hieronder het meest recente van de filmpjes. Worden ze beter of is de lol er nu wel af?

Muziek, dans en nieuwe media

Jillian SweeneyOnlangs startte DanceTheaterWorkshop- “one of America’s preeminent performing arts institutions” - een nieuw cross-mediaal project. Via Twitter kunnen componisten en/of choreografen een (dans-)beweging doorgeven. Alles wordt met behulp van een computer random gemixt en vervolgens uitgevoerd door Jillian Sweeney (danser bij DuhonDance). Veel danskenners zijn enthousiast over de zo ontstane choreografieën, ze noemen het verfrissend en menen dat de samenhangt als vanzelf ontstaat door de volgorde van de bewegingen.

Is het idee kunst? De uitkomst? Is het meer een ludieke actie dan serieus? Hieronder drie filmpjes ter discussie.