Philemon Mukarno

Philemon Mukarno werd geboren in 1968 te Jakarta, Indonesië. Hij studeerde Cum Laude af voor de studie Compositie en Compositie Electronische Muziek aan het Rotterdams Conservatorium. Daar werd hij voor zijn hele oeuvre onderscheiden met de Prijs voor Compositie.

Mukarno’s werk wordt internationaal uitgevoerd en uitgezonden. Hij krijgt in binnen – en buitenland opdrachten en zijn composities worden vertolkt op internationale festivals, zoals de Gamelan Festival in Yogjakarta, Indonesië, El Segundo Festival Internacional de Música Clásica Contemporánea in Lima, Peru, Rotterdam Music Biennial, Musica Eterna Dubrovnik, Kroatië en Internationale Studienwoche für Zeitgenössische Musik 2000 in Lunenburg.

Hij werkt regelmatig samen met kunstenaars uit andere disciplines, zoals choreografen, dansers, theatermakers, performers, filmmakers en beeldend kunstenaars. Spectaculair was zijn grote installatie die ontstond in samenwerking met beeldend kunstenaar Wim Salki. Deze muzikale installatie droeg de titel Dejeuner sur l’ herbe.

Op verzoek van het Nederlandse gamelanensemble Gending schreef Philemon Mukarno een werk waarin hij de gamelan op een geheel nieuwe wijze ten gehore bracht. De première werd in vijftien landen rechtstreeks uitgezonden.

Mukarno’s werk wordt internationaal vertolkt in verscheidende landen zoals Amerika, Japan, Indonesië, Bulgarije, België, Duitsland en Nederland.

Hij krijgt opdrachten voor in binnen- en buitenland. O.a. van : Fonds voor de Scheppende Toonkunst, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Rotterdamse Kunststichting, Stichting Theater Lantaren/Venster, Nederlandse Progamma Stichting, Gotheart Kunstforum, Deutsclandfunk, Filmbank/Filmmuseum, Nederlands Fonds voor de Podiumkunsten en European Broadcasting Union.

Philemon Mukarno is lid van de Audio Engineering Society.

Lees ook:Nederlands werk eerste op Rostrum concours
Lees ook:Michel van der Aa
Lees ook:Hans Kox
Lees ook:Jan van de Putte
Lees ook:Ralph van Raat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.