Categorie: "musici"

Janine Jansen

Stervioliste Janine Jansen behoeft eigenlijk geen introductie meer, maar voor de volledigheid hieronder toch nog even de wapenfeiten op een rijtje.

Daria van den Bercken

Eén van de jonge pianisten die zich inzetten voor hedendaagse muziek is Daria van den Bercken. Op 20 november geeft zij een concert met het Rotterdams Philharmonisch Orkest (Rautavaara’s Incantations, omlijst door werken van Messiaen en Stravinsky) en binnenkort komt er een interview op deze site. Daarom hier een introductie. Wie is Daria?

Saskia speelt…

Pianiste Saskia Lankhoorn studeerde bij Naum Grubert en volgde lessen bij Rudolf Jansen. Zij concentreert zich voornamelijk op de hedendaagse muziek – onder meer als vaste pianiste van Ensemble Klang. Zij werkte samen met Kate Moore en regisseur Matthias Mooij in het muziektheaterwerk ‘De Stad’. Van deze productie zijn de pianowerken samengevoegd in de suite ‘Music out of the City’. Dit is ook tevens de titel van haar nieuwe soloprogramma. Ook speelt ze regelmatig klassieke kamermuziek, o.a. samen met Mijke Sekhuis, Claire Bleumer en Amber Docters van Leeuwen. Saskia won in ’98 de landelijke finale van het prinses Christina Councours. In 2006 won zij samen met Mijke Sekhuis de MCM Masterclass, de Grachtenfestival Publieksprijs, de Persprijs en een concert in het Paleis het Loo tijdens de 58e Vriendenkrans concours van het Concertgebouw en het Concertgebouw Orkest.

Hieronder twee luistervoorbeelden te discussie.

Лера Ауэрбах

Lera AuerbachEen in Rusland geboren dubbeltalent, wier oeuvre en bliksemcarrière de artistieke wereld versteld doet staan. Niet alleen is zij een begenadigd pianiste, zij heeft inmiddels ook een veelzijdig en omvangrijk muzikaal oeuvre op haar naam staan. En zelfs is zij een ronkende naam in de wereld van de poëzie en de literatuur die onder meer de Russische Poesjkinprijs in de wacht sleepte.

Terecht of niet? Hieronder meer informatie, een interview én een filmpje met Lera Auerbach.

Ralph van Raat

“Het vermogen zich volledig in de wereld van andersdenkende componisten te verplaatsen gaat bij Van Raat samen met ongekende communicatieve vermogens, een feilloos geheugen en een prachtig touché.” schreef de Volkskrant over pianist Ralph van Raat.