Joey Roukens

Joey Roukens (Schiedam, 1982) studeerde compositie aan het Rotterdams Conservatorium bij Klaas de Vries en psychologie aan de Universiteit Leiden. Verder had hij pianoles bij Ton Hartsuiker. Zijn composities zijn gespeeld door onder andere het Nederlands Philharmonisch Orkest, de Radio Kamer Filharmonie, het Nieuw Ensemble, Orkest de Volharding, het Aurelia Saxofoon Kwartet, Ralph van Raat en Janine Jansen.

Het idioom van Joey Roukens wordt gekenmerkt door een directheid en een hoge mate van eclecticisme: in veel van zijn composities streeft Roukens naar een natuurlijk samengaan van elementen uit de meest diverse stijlen, genres en expressievormen. Daarbij is de componist niet wars van het gebruik van diatonische, drieklank-gebaseerde harmonieën, een regelmatige ritmische puls, referenties aan populaire muziek, het ‘stelen’ uit de muzikale erfenis van het verleden en een banale wending op zijn tijd. Roukens is lange tijd ook in de popmuziek actief geweest.

Prijzen
Roukens won het Flutonicon Compositieconcours (composities voor fluit) in 1997. Met het stuk De verborgen wereld (1997) haalde hij de eerste prijs op het Prinses Christina Concours 1998 in de categorie “eigen compositie”.

Joey heeft een eigen website op www.joeyroukens.com

Lees ook:Strijkorkest Zoroaster
Lees ook:Peter Schat
Lees ook:Gerard Ammerlaan
Lees ook:Oliver Knussen: composer in residence NJO Muziekzomer
Lees ook:Peteris Vasks' Cantabile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.