Categorie: "luistervoorbeelden"

Peter Adriaansz' Jukebox

Peter Adriaansz werd in 1966 in Seattle (VS) geboren. Hij studeerde compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (bij Louis Andriessen, Brian Ferneyhough en Jan van Vlijmen) en aan het Rotterdams Conservatorium (bij Peter-Jan Wagemans en Klaas de Vries). Hieronder vindt u zijn Jukebox. Laat ons weten hoe u over zijn muziek denkt!

Gerard Ammerlaans Jukebox

Componist/bassist Gerard Ammerlaan maakt nu bijna 40 jaar muziek en dit heeft een schat aan materiaal opgeleverd in allerlei schakeringen: jazz/improvisatiemuziek, opera’s, orkestwerken, strijkkwartetten, filmmuziek, experimentele pop enz. Via de Jukebox hieronder krijgt u een indruk van de veelzijdigheid van zijn oeuvre. Laat ons weten wat u ervan vindt!

Na, und denn?

De CD ‘Na, und denn?’ bevat liederen op teksten van Kurt Tucholsky (1890-1935), getoonzet door Kees Arntzen. Hieronder vindt u een luistervoorbeeld van deze cd en een biografische schets van de schrijver door de componist.

Mijns inziens is ook deze cd – net als Arntzens eerder genoemde zilveren schrijf ‘Widmung‘ – zeer de moeite waard. Voor meer informatie, liedteksten en bestelmogelijkheden verwijs ik u graag door naar de site van de componist / gitarist / muziekjournalist op www.keesarntzen.nl.

Widmung

De cd ‘Widmung’ bevat muziek voor gitaar en clavecimbel van Kees Arntzen. Alle werken zijn gecomponeerd in de periode 1979 – 2002. Delen uit de compositie Widmung werden al in april 2001 door gitarist Wim Hoogewerf uitgevoerd en opgenomen ten behoeve van Radio 4. Deze gelijknamige cd met oude en nieuwe werken voor gitaar, klavecimbel en de combinatie van beide in Knipoog kwam een jaar later uit. Hieronder vindt u twee luistervoorbeelden en een professionele recensie van deze cd. Hoe denkt u over deze muziek van Kees Arntzen?

Saskia speelt…

Pianiste Saskia Lankhoorn studeerde bij Naum Grubert en volgde lessen bij Rudolf Jansen. Zij concentreert zich voornamelijk op de hedendaagse muziek – onder meer als vaste pianiste van Ensemble Klang. Zij werkte samen met Kate Moore en regisseur Matthias Mooij in het muziektheaterwerk ‘De Stad’. Van deze productie zijn de pianowerken samengevoegd in de suite ‘Music out of the City’. Dit is ook tevens de titel van haar nieuwe soloprogramma. Ook speelt ze regelmatig klassieke kamermuziek, o.a. samen met Mijke Sekhuis, Claire Bleumer en Amber Docters van Leeuwen. Saskia won in ’98 de landelijke finale van het prinses Christina Councours. In 2006 won zij samen met Mijke Sekhuis de MCM Masterclass, de Grachtenfestival Publieksprijs, de Persprijs en een concert in het Paleis het Loo tijdens de 58e Vriendenkrans concours van het Concertgebouw en het Concertgebouw Orkest.

Hieronder twee luistervoorbeelden te discussie.